Een vergeten pensioen? Dit kunt u doen.

Regelmatig krijgen wij vragen van mensen die niet meer exact weten waar ze allemaal pensioen hebben opgebouwd. Helaas kunnen wij hierbij niet helpen. Om u toch van dienst te zijn, hebben wij dit artikel geschreven.

Onze belangrijkste tip: kijk op mijnpensioenoverzicht.nl. Hier vindt u een overzicht van al het door u opgebouwde pensioen. Staat het pensioen dat u zoekt er niet tussen? Lees dan hieronder wat u nog meer kunt doen.

Maak een lijst met al uw ex-werkgevers
Kijk ook of u nog oude loonstroken, bankafschriften of jaaropgaves heeft waarop uw salaris van toen staat.

Tip: Bij het UWV kunt u uw arbeidsverleden vanaf 1998 bekijken.


Bouwde u wellicht geen pensioen op?
Neem contact op met uw ex-werkgever(s). Vraag of u pensioen heeft opgebouwd en bij welke pensioenuitvoerder u pensioen opbouwde.

Tip: Bestaat uw werkgever niet meer? Neem dan contact op met collega’s van toen. Misschien kunnen zij u helpen.


Heeft u het pensioen misschien afgekocht?
Bedenk of u in het verleden een klein pensioen heeft afgekocht. Is dat zo? Dan heeft u toen geld gekregen. U krijgt dan nu geen pensioen meer.


Heeft u het pensioen wellicht overdragen naar een andere pensioenuitvoerder?

Misschien is het pensioen dat u mist, overgedragen naar een andere pensioenuitvoerder. Dat noemen we waardeoverdracht. Soms gebeurt dat automatisch. Bijvoorbeeld bij een klein pensioen. Of misschien heeft u zelf in het verleden pensioen meegenomen naar een pensioenuitvoerder en bent u dat vergeten?


Neem contact op met de servicedesk van Mijnpensioenoverzicht.nl
Heeft u bovenstaande stappen doorlopen en komt u er toch niet uit? Neem dan contact op met de servicedesk van Mijnpensioenoverzicht.nl. Zorg dat u een lijst heeft met al uw werkgevers en de periode dat u daar werkzaam was. Dan kunnen zij met u meedenken bij welke pensioenuitvoerder u misschien nog pensioen heeft staan. Soms helpt dat u verder. U bereikt de servicedesk op telefoonnummer 020 75 12 870.